Piekarnia i ciastkarnia

Produkcja piekarniczo-ciastkarska jest strategicznym kierunkiem Spółdzielni.
Prowadzona jest w nowoczesnych obiektach, spełniających wymogi dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej. Asortyment piekarniczy obejmuje ponad 20 gatunków chleba i 18 innego pieczywa pszennego. Pieczywo wytwarzane jest według tradycyjnych receptur, a szczególnym zainteresowaniem klientów cieszą się chleby baltonowskie, produkowane na kwasie uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej z dodatkiem drożdży.

Piekarnia wypieka również rozmaite wyroby okolicznościowe (weselne, dożynkowe).
Na potrzeby restauracji i punktów gastronomicznych produkowane są bułki do hamburgerów i kebabów oraz chleby do żurku.



Wysoka jakość wyrobów oraz tradycyjne metody ich wypieku pozwalają Spółdzielni utrzymywać stabilną pozycję w branży spożywczej.

Asortyment ciastkarni obejmuje blisko 80 pozycji, wśród których zdecydowanie królują drożdżówki, placki drożdżowe, sernik i biszkopty do tortów.

 "

Wyroby piekarnicze i cukiernicze codziennie trafiają do sieci własnych sklepów, a także do prawie 100 zewnętrznych odbiorców zlokalizowanych na terenie powiatu żnińskiego oraz w Pakości, Inowrocławiu, Mogilnie, Gnieźnie, Szubinie, Bydgoszczy, Kcyni i Damasławku.

 

  

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz